Tips untuk Meningkatkan Kehidupan Seks Anda

Menikmati kehidupan seks yang memuaskan

Seks. Perkataan boleh membangkitkan kaleidoskop emosi. Dari kasih sayang, kegembiraan, dan kelembutan untuk rindu, kebimbangan dan kekecewaan-tindak balas adalah seperti yang pelbagai sebagai pengalaman seksual mereka. Apatah lagi, ramai orang akan menghadapi semua ini emosi dan lain-lain lagi dalam perjalanan kehidupan seks merangkumi beberapa dekad.

Tetapi apa yang seks, benar-benar?

Pada satu tahap, seks adalah hanya satu lagi fungsi badan hormon yang didorong direka untuk mengekalkan spesies. Sudah tentu, pandangan yang sempit underestimates kerumitan tindak balas seksual manusia. Sebagai tambahan kepada kuasa-kuasa biokimia di tempat kerja, pengalaman dan harapan anda membantu membentuk seksualiti anda. Pemahaman anda tentang diri anda sebagai seorang seksual, fikiran anda tentang apa yang menjadi sambungan seksual yang memuaskan, dan hubungan anda dengan pasangan anda adalah faktor utama dalam keupayaan anda untuk membangunkan dan mengekalkan kehidupan seks yang memuaskan.
Bercakap kepada pasangan anda

Ramai pasangan merasa sukar untuk bercakap tentang seks walaupun di bawah terbaik keadaan. Apabila masalah seksual berlaku, perasaan sakit, malu, rasa bersalah, dan kebencian boleh menghentikan perbualan sama sekali. Oleh kerana komunikasi yang baik adalah asas kepada hubungan yang sihat, mewujudkan dialog merupakan langkah pertama bukan sahaja untuk kehidupan seks yang lebih baik, tetapi juga untuk bon emosi lebih rapat. Berikut adalah beberapa tips untuk menangani perkara ini sensitif.
Cari masa yang sesuai untuk bercakap

Terdapat dua jenis perbualan seks: orang-orang yang anda mempunyai di dalam bilik tidur dan orang-orang yang anda mempunyai di tempat lain. Ia adalah sempurna sesuai untuk memberitahu pasangan anda apa yang terasa baik di tengah-tengah berjimak, tetapi ia adalah yang terbaik untuk menunggu sehingga anda berada dalam suasana yang lebih neutral untuk membincangkan isu-isu yang lebih besar, seperti keinginan seks yang tidak sepadan atau masalah orgasma.
Elakkan mengkritik

Cadangan sofa dari segi positif, seperti, "Saya benar-benar suka apabila anda menyentuh rambut saya ringan seperti itu," dan bukannya memberi tumpuan kepada negatif. Mendekati isu seksual sebagai satu masalah yang perlu diselesaikan bersama-sama dan bukannya latihan dalam memberikan menyalahkan.
Menceritakan pada pasangan anda tentang perubahan dalam badan anda

Jika hot flashes adalah menjaga anda pada waktu malam atau menopaus telah kering faraj anda, berbincang dengan pasangan anda tentang perkara-perkara ini. Ini jauh lebih baik bahawa dia tahu apa yang sebenarnya berlaku dan bukannya mentafsir perubahan fizikal seperti kekurangan minat. Begitu juga, jika anda seorang lelaki dan anda tidak lagi mendapatkan ereksi hanya dari pemikiran seks, menunjukkan pasangan anda bagaimana untuk merangsang anda dan bukannya membiarkan dia percaya dia tidak cukup menarik untuk membangkitkan anda lagi.
Jujur

Anda mungkin berfikir anda melindungi perasaan pasangan anda dengan berpura-pura orgasme, tetapi pada hakikatnya anda mula ke bawah cerun licin. Seperti yang mencabar kerana ia adalah untuk bercakap mengenai apa-apa masalah seksual, skyrockets tahap kesukaran sekali isu itu dikebumikan di bawah tahun pembohongan, kecederaan, dan kebencian.
Jangan menyamakan cinta dengan prestasi seksual

Mewujudkan suasana penyayang dan kelembutan; menyentuh dan mencium kerap. Jangan salahkan diri anda atau pasangan anda untuk kesukaran seksual anda. Fokus dan bukannya untuk mengekalkan keintiman emosi dan fizikal dalam hubungan anda. Bagi pasangan yang lebih tua, satu lagi subjek yang berpotensi sensitif yang bernilai berbincang adalah apa yang akan berlaku selepas satu pasangan meninggal dunia. Dalam pasangan yang menikmati kehidupan seks yang sihat, rakan kongsi yang masih hidup mungkin akan mahu mencari rakan kongsi baru. Sambil melahirkan keterbukaan anda untuk kemungkinan bahawa semasa anda kedua-duanya masih hidup mungkin akan melegakan rasa bersalah dan membuat proses lebih mudah untuk rakan kongsi yang masih hidup nanti.
Menggunakan strategi bantu diri

Merawat masalah seksual adalah lebih mudah berbanding sebelum ini. Ubat Revolusi dan ahli terapi seks profesional yang ada jika anda memerlukannya. Tetapi anda mungkin boleh menyelesaikan isu-isu seksual kecil dengan membuat beberapa penyesuaian dalam gaya berjimak anda. Berikut adalah beberapa perkara yang anda boleh cuba di rumah.
Mendidik diri sendiri

Banyak baik bahan bantu diri disediakan untuk setiap jenis isu seksual. Layari Internet atau kedai buku tempatan anda, memilih beberapa sumber yang berkenaan dengan anda, dan menggunakan mereka untuk membantu anda dan pasangan anda menjadi lebih berpengetahuan tentang masalah itu. Jika bercakap secara langsung terlalu sukar, anda dan pasangan anda boleh menggariskan ayat-ayat yang anda terutamanya suka dan menunjukkan kepada mereka satu sama lain.
Kebimbangan privasi dan penggunaan Internet

Internet adalah sumber bernilai bagi semua jenis maklumat, termasuk buku-buku dan lain-lain (seperti permainan seks) yang dapat meningkatkan kehidupan seks anda. Walaupun ia mungkin menjadi jelas, tidak pernah menggunakan komputer di tempat kerja anda untuk melakukan carian itu, untuk mengelakkan potensi malu dengan majikan anda, yang mungkin dapat mengesan sejarah carian anda. Orang yang berasa tidak selesa walaupun kira-kira menggunakan komputer rumah dan kad kredit untuk memerintahkan maklumat atau produk yang berkaitan dengan seks dalam talian mungkin dapat mencari kedai yang berhampiran (terutamanya di bandar-bandar utama) dan membayar dengan wang tunai.
Berikan diri anda masa

Semakin usia anda, tindak balas seksual anda perlahan. Anda dan pasangan anda boleh meningkatkan peluang anda untuk berjaya dengan mencari, suasana yang tenang, selesa gangguan bebas untuk seks. Juga, memahami bahawa perubahan fizikal dalam badan anda bermakna bahawa anda akan memerlukan lebih banyak masa untuk terangsang dan mencapai orgasme. Apabila anda berfikir tentang hal itu, menghabiskan lebih banyak masa melakukan hubungan seks bukan satu perkara yang tidak baik; kerja ini keperluan fizikal ke dalam rutin berjimak anda boleh membuka pintu untuk jenis baru pengalaman seksual.
Penggunaan pelinciran

Selalunya, kekeringan faraj yang bermula di dalam perimenopause mudah diperbetulkan dengan cecair pelincir dan gel. Gunakan dengan bebas untuk mengelakkan seks yang pedih masalah yang boleh ke dalam bola salji menandai libido dan berkembang ketegangan hubungan. Apabila minyak pelincir tidak lagi bekerja, bincangkan pilihan lain dengan doktor anda.
Mengekalkan kasih sayang fizikal

Walaupun anda letih, tegang, atau kecewa tentang masalah itu, terlibat dalam mencium dan memeluk adalah penting untuk mengekalkan ikatan emosional dan fizikal.
Amalan menyentuh

Teknik-teknik fokus dpt merasa bahawa ahli terapi seks menggunakan boleh membantu anda mewujudkan semula keintiman fizikal tanpa perasaan tertekan. Banyak buku-buku bantu diri dan video pendidikan menawarkan variasi pada senaman ini. Anda juga mungkin ingin bertanya kepada pasangan anda untuk menyentuh anda dengan cara yang dia ingin disentuh. Ini akan memberikan anda rasa yang lebih baik daripada tekanan berapa banyak, dari lembut kepada firma, anda perlu menggunakan.
Cuba kedudukan yang berbeza

Membangunkan himpunan kedudukan seksual yang berbeza bukan sahaja menambah minat untuk berjimak, tetapi juga boleh membantu mengatasi masalah. Sebagai contoh, rangsangan meningkat kepada G-spot yang berlaku apabila seorang lelaki memasuki pasangannya dari belakang dapat membantu orgasme jangkauan wanita.
G-spot

G-spot, atau tempat Grafenberg, yang dinamakan sempena pakar sakit puan yang pertama kali dikenal pasti, adalah gundukan tisu spongelike super-sensitif terletak di dalam bumbung faraj, hanya di dalam pintu masuk. Rangsangan yang sepatutnya bagi G-spot boleh menghasilkan klimaks sengit. Oleh kerana lokasinya yang sukar untuk dicapai dan hakikat bahawa ia adalah yang paling berjaya dirangsang secara manual, G-spot tidak rutin diaktifkan bagi kebanyakan wanita semasa persetubuhan faraj. Selama ini telah membawa beberapa skeptis meragui kewujudannya, kajian telah menunjukkan bahawa jenis yang berbeza tisu tidak wujud di lokasi ini.

Anda mesti terangsang secara seksual dapat mencari G-spot anda. Untuk merasa, cuba menggosok jari anda dalam gerakan mengisyaratkan di sepanjang bumbung faraj anda sepanjang berada di mencangkung a atau duduk, atau urut pasangan anda permukaan atas faraj anda sehingga anda mendapati kawasan yang sensitif. Sesetengah wanita cenderung untuk menjadi lebih sensitif dan boleh mencari tempat yang mudah, tetapi untuk orang lain itu sukar.

Jika anda tidak boleh dengan mudah mencari, anda tidak perlu bimbang. Semasa hubungan, ramai wanita berasa bahawa G-spot boleh paling mudah dirangsang ketika orang itu masuk dari belakang. Bagi pasangan berhadapan dengan masalah ereksi, main melibatkan G-spot boleh menjadi tambahan yang positif untuk berjimak.

Rangsangan lisan daripada kelentit digabungkan dengan rangsangan manual G-spot boleh memberi seorang wanita orgasme yang sangat sengit.
Tulis fantasi anda

Latihan ini boleh membantu anda meneroka aktiviti yang mungkin anda fikir mungkin giliran ke untuk anda atau pasangan anda. Cuba memikirkan pengalaman atau filem yang anda terangsang dan kemudian berkongsi memori anda dengan pasangan anda. Ini amat membantu bagi mereka yang mempunyai keinginan yang rendah.
Melakukan senaman Kegel

Kedua-dua lelaki dan wanita boleh meningkatkan kecergasan seksual mereka dengan bersenam otot lantai pelvik mereka. Untuk melakukan senaman ini, mengetatkan otot anda gunakan jika anda cuba untuk menghentikan air kencing di pertengahan. Pegang penguncupan selama dua atau tiga saat, kemudian lepaskan. Ulang 10 kali. Cuba lakukan lima set sehari. Senaman ini boleh dilakukan di mana-mana semasa memandu, duduk di meja anda, atau berdiri dalam garis checkout. Di rumah, wanita boleh menggunakan berat faraj untuk menambah ketahanan otot. Berbincang dengan doktor anda atau ahli terapi seks kira-kira di mana untuk mendapatkan ini dan bagaimana untuk menggunakannya.
Cuba untuk berehat

Adakah sesuatu yang menenangkan bersama-sama sebelum melakukan hubungan seks, seperti bermain permainan atau pergi keluar untuk makan malam yang bagus. Atau cuba teknik relaksasi seperti latihan pernafasan atau yoga.
Menggunakan penggetar

Peranti ini boleh membantu wanita yang belajar mengenai tindak balas seksual sendiri dan membolehkan beliau untuk menunjukkan pasangannya apa yang dia suka.
Jangan menyerah

Jika tiada usaha anda seolah-olah untuk bekerja, jangan berputus asa. Doktor anda selalunya boleh menentukan punca masalah seksual anda dan mungkin dapat mengenal pasti rawatan yang berkesan. Dia juga boleh menghubungkan anda dengan ahli terapi seks yang boleh membantu anda meneroka isu-isu yang boleh berdiri di jalan kehidupan seks yang memuaskan.
Mengekalkan kesihatan yang baik

Seksual kesejahteraan anda seiring dengan kesihatan anda secara keseluruhan mental, fizikal dan emosi. Oleh itu, tabiat sama sihat anda bergantung kepada untuk menjaga tubuh anda dalam bentuk juga dapat membentuk sehingga kehidupan seks anda.
Senaman, senaman, senaman

Aktiviti fizikal yang pertama sekali di antara kelakuan yang sihat yang boleh meningkatkan fungsi seksual anda. Kerana kebangkitan fizikal sangat bergantung kepada aliran darah yang baik, senaman aerobik (yang menguatkan hati dan salur darah) adalah penting. Dan senaman menawarkan pelbagai manfaat kesihatan yang lain, dari mengelak penyakit jantung, osteoporosis, dan beberapa jenis kanser untuk meningkatkan mood anda dan membantu anda mendapatkan tidur malam yang lebih baik. Juga, jangan lupa untuk memasukkan latihan kekuatan.
Jangan merokok

Merokok menyumbang kepada penyakit vaskular periferal, yang menjejaskan aliran darah ke zakar, kelentit, dan tisu faraj. Selain itu, wanita yang merokok cenderung untuk pergi melalui menopaus dua tahun lebih awal daripada rakan-rakan mereka Merokok. Jika anda memerlukan bantuan berhenti, cuba gusi patch atau nikotin atau meminta doktor anda mengenai ubat-ubatan bupropion (Zyban) atau varenicline (Chantix).
Gunakan alkohol secara sederhana

Sesetengah lelaki dengan disfungsi erektil mendapati bahawa mempunyai satu minuman boleh membantu mereka berehat, tetapi penggunaan berat alkohol boleh memburukkan lagi keadaan. Alkohol boleh menghalang refleks seksual oleh menumpulkan sistem saraf pusat. Minum dalam jumlah yang besar dalam tempoh yang lama boleh merosakkan hati, yang membawa kepada peningkatan dalam pengeluaran estrogen pada lelaki. Pada wanita, alkohol boleh mencetuskan hot flashes dan mengganggu tidur, mengkompaun masalah sudah ada dalam menopause.
Makan dengan betul

Berlebihan dalam makanan berlemak menyebabkan kolesterol darah tinggi dan obesiti-faktor risiko utama untuk penyakit kardiovaskular. Di samping itu, berat badan berlebihan boleh menggalakkan lesu dan imej tubuh yang negatif. Peningkatan libido sering keuntungan tambahan kehilangan mereka pound tambahan.
Menggunakannya atau hilang

Apabila estrogen jatuh di menopause, dinding vagina kehilangan keanjalan mereka. Anda boleh melambatkan proses ini atau pun mengurangkan melalui aktiviti seksual. Jika persetubuhan bukan satu pilihan, melancap adalah sama berkesan, walaupun untuk wanita, ini adalah yang paling berkesan jika anda menggunakan penggetar atau dildo (objek menyerupai zakar) untuk membantu meregangkan vagina. Bagi lelaki, tempoh masa yang lama tanpa ereksi boleh melucutkan zakar sebahagian daripada darah yang kaya dengan oksigen yang diperlukan untuk mengekalkan fungsi seksual yang baik. Akibatnya, sesuatu yang serupa dengan tisu parut terbentuk dalam sel-sel otot, yang mengganggu dengan keupayaan zakar untuk memperluaskan apabila aliran darah bertambah.
Meletakkan keseronokan kembali ke dalam seks

Bahkan dalam hubungan yang terbaik, seks boleh menjadi ho-hum selepas beberapa tahun. Dengan sedikit imaginasi, anda boleh menyalakan semula pencucuh.
Menjadi cabaran

Mungkin anda tidak pernah mengadakan hubungan seks di atas lantai ruang tamu atau di tempat yang terpencil di dalam hutan; sekarang mungkin masa untuk mencubanya. Atau cuba meneroka buku erotik dan filem. Walaupun hanya rasa kenakalan anda dapat daripada menyewa filem X-rated mungkin membuat anda merasa lincah.
Menjadi berahi

Mewujudkan persekitaran untuk berjimak yang merayu kepada semua lima deria anda. Menumpukan perhatian kepada rasa sutera terhadap kulit anda, rentak lagu jazz, bau wangi bunga di sekitar bilik, tumpuan lembut cahaya lilin, dan rasa masak, buah-buahan berair. Menggunakan kesedaran berahi memuncak ini apabila membuat cinta kepada pasangan anda.
Menjadi suka bermain

Tinggalkan nota cinta dalam poket pasangan anda untuk dia untuk mencari kemudian. Ambil mandi gelembung bersama-rasa selesa hangat anda mempunyai apabila anda keluar dari tab yang boleh menjadi peneraju dalam terbaik untuk seks. Menggelitik. Ketawa.
Kreatif

Buka himpunan seksual anda dan mengubah skrip anda. Sebagai contoh, jika anda digunakan untuk berkasih sayang pada malam Sabtu, pilih pagi Ahad sebaliknya. Eksperimen dengan kedudukan dan aktiviti baru. Cuba permainan seks dan pakaian dalam seksi jika anda tidak perlu sebelum ini.
Menjadi romantisBaca puisi antara satu sama lain di bawah pokok di lereng bukit. Mengejutkan satu sama lain dengan bunga apabila ia bukan satu majlis khas. Merancang hari apabila semua yang anda lakukan adalah dusta di tempat tidur, bercakap, dan intim. Alat yang paling penting yang anda mempunyai sekurang-pelupusan anda adalah sikap anda tentang seksualiti. Berbekalkan maklumat yang baik dan pandangan yang positif, anda akan dapat untuk mengekalkan kehidupan seks yang sihat selama bertahun-tahun yang akan datang.
Write a comment

Comments: 0