Kesan Pheromones pada Kelakuan kita

Mengapa Ibu Kiss Babies - Pheromone ID Pertukaran

Walaupun kesan pheromones pada manusia adalah kurang jelas daripada dalam mamalia lain, mereka masih kuat mempengaruhi kelakuan kita.

Banyak pheromones adalah zarah bawaan udara yang melalui udara selepas penyejatan oleh haba badan.

Beberapa pheromones adalah protein berat yang tidak boleh melalui udara oleh penyejatan.

Ini diluluskan melalui sentuhan fizikal seperti dengan mencium atau kulit ke kulit.

Kissing berlaku dalam semua budaya manusia dan adalah cara yang lulus pheromones pengenalan.

Apabila seorang ibu mencium bayinya, ini meningkatkan ikatan ibu-bayi.

Pheromones mengaktifkan program pra-kod genetik.

Mereka meningkatkan pengeluaran GnRH (Gonadotropin Melepaskan Hormon) yang bermula denyut dan kitaran hormon seks yang mengawal perkembangan seksual.

GnRH juga memberi kesan kepada aktiviti otak yang memberi kesan kepada perkembangan seksual dan tingkah laku.

Pheromones bertindak dalam dua cara. Yang pertama adalah "pheromones isyarat" yang menyebabkan orang lain menyedari kehadiran anda dan menyebabkan perubahan segera dalam tingkah laku dengan mengaktifkan kawasan-kawasan tertentu otak.

Kelas kedua ialah "pheromones penyebuan" yang mencetuskan peningkatan dalam pengeluaran GnRH dan yang sering memerlukan mencium atau kulit ke kulit.

Ini seterusnya, meningkatkan pengeluaran pelbagai hormon yang memberi kesan kepada pembangunan, metabolisme, dan tingkah laku mengawan.

Selalunya, wanita yang subur mempunyai kesukaran hamil. Pada pasangan suami isteri, ia mengambil masa, secara purata, enam bulan daripada persetubuhan yang menghasilkan kehamilan pertama.

Satu teori adalah bahawa tubuh wanita adalah perlahan-lahan menyesuaikan diri dengan pheromones suaminya sebelum menjadi terbuka kepada kehamilan.
Puting Pheromone - Kenapa Lelaki Tertarik untuk Large breasted Wanita
Dante Gabriel Rossetti - Venus Verticordia

Bayi yang baru lahir ikut bau payudara berpunca dari rantau puting / areola ibu mereka.

Ini bau memberi kesan pheromone yang membimbing bayi untuk menyusu nipples1 mereka. Dalam masa beberapa minit selepas kelahiran, bau payudara ibu menyebabkan perubahan kepala bayi untuk puting dan membantu membimbing bayi untuk menghisap berjaya untuk susu.

Bayi yang baru lahir tidak lama lagi belajar mengenali tanda tangan bau unik ibu mereka sendiri yang membina lampiran ibu-bayi.

Pheromones puting juga boleh menjelaskan banyak tingkah laku di kalangan lelaki muda. Obsesi tidak rasional manusia dengan payudara wanita telah lama menjadi teka-teki.

Mudah-mudahan ini adalah pheromone ikatan semulajadi yang memerlukan lelaki untuk kestabilan emosi mereka dan membantu mengikat mereka kepada wanita.

 
Francesco Hayez Renaldo dan Armida
Mengapa Wanita Panggilan Lelaki Babi

Wanita sering memanggil lelaki babi (babi atau menegak). Sebaliknya, orang-orang sangat jarang menggunakan istilah ini apabila bercakap mengenai wanita.

Sejak domestikasi babi liar 7,000 tahun yang lalu, wanita telah intuitif diketahui bahawa banyak hormon manusia lelaki adalah sangat serupa dengan babi.

The pheromone utama dalam babi adalah androstenone, yang memberikan bau ciri untuk kencing dari babi (babi lelaki) dan sebahagian daripada bau untuk air kencing lelaki manusia juga.

Babi betina amat menyedari bau androstenone sebagai adalah wanita manusia untuk lelaki berbau.

Penternak babi semburan androstenone dari tin aerosol di atas punggung babi betina untuk menentukan sama ada perempuan itu sudah bersedia untuk pembiakan - jika menabur gerbang belakang, dia menerima seksual.
Pheromones tidak mencukupi - Emosi yang tidak mencukupi
Titian - Noli saya Tangere, 1511

Kekurangan bau menghadkan lampiran emosi. Kira-kira 1.3% daripada orang yang dilahirkan dengan sejumlah kekurangan bau atau Anosmia.

Dan kebanyakan kita tidak mempunyai keupayaan untuk bau wangian tertentu.

Satu kajian mendapati 5-8% pelajar di Universiti Oxford tidak dapat mencium freesia, bunga sangat wangi.

Orang Kurang Anosmia sering mengadu tentang kekurangan libido.

Walaupun mereka boleh berkahwin, tingkah laku yang emosi jauh masih masalah. Beberapa orang penyelidik telah mengambil perhatian bahawa kemerosotan dalam hubungan seks memandu dengan penuaan bertepatan dengan penurunan dalam bau.

Satu jawapan kepada pengurangan dalam keupayaan berbau seperti yang kita mendapatkan lebih tua adalah untuk meningkatkan isyarat pheromone kami dengan minyak pati dan pheromones.
Pheromone Tarikan Lebih Berkuasa Daripada Kekuatan Fizikal di Haiwan
Gustave Courbet - ahli gusti

Dalam kambing, biri-biri, dan babi, dominasi lelaki dalam pertandingan bagi perempuan ditentukan oleh kekuatan pheromone lelaki - dan tidak kekuatan fizikal atau kecantikan.

Haiwan-haiwan dengan pheromones kuat mempunyai memaparkan ancaman lebih yakin tanpa memberi isyarat ketakutan.

Ini mengurangkan insiden pertempuran fizikal sebenar bagi wanita - terutama di kalangan rusa dan rusa Amerika utara.

Pheromones lelaki dengan pheromone yang paling kuat menyebabkan pengasian psikologi lelaki lain yang membantu mengeluarkan mereka daripada persaingan.

Pada babi, androstenone pheromone yang mencetuskan penerimaan wanita kepada lelaki.

Ini jenis pheromone dominasi juga boleh memohon kepada manusia kerana ramai penyelidik berfikir jawapan pheromone manusia adalah hampir sama dengan babi (Hard pada ego kita tetapi mungkin benar).

Cendawan, yang merupakan cendawan yang tumbuh di bawah tanah berhampiran pokok oak di Perancis dan Itali, yang sangat bernilai sebagai afrodisia manusia.

Babi juga amatlah tertarik dengan Cendawan dan digunakan untuk mencari Cendawan.

Jadi, jika anda seorang lelaki, bau pheromone anda boleh memberi kesan kepada perempuan lebih kuat daripada rupa anda, wang, atau akal.PHEROMISS - Wangian Hormon Pemikat Suami Yang Sangat Tinggi Keberkesanannya Dengan Kuasa 50x Pheromone

Write a comment

Comments: 3
 • #1

  liebes rituale (Friday, 13 January 2017 17:21)

  małżynek

 • #2

  oferty kobiet (Tuesday, 17 January 2017 18:42)

  odmurować

 • #3

  szczegóły (Tuesday, 17 January 2017 23:14)

  niebieskawopopielaty